Our Blog

What we post and publish is awesome!

Wanita Ini Dikritik Netizen Umpama Menunjuk-nunjuk Duit Cash RM20 k Dan Cincin Emas Yang Di Berikan Kepada Ibunya Sempena Hadiah Hari Lahir . Siapakah Beliau ?

Beliau adalah Cik Ain’s iaitu pengasas LADURRAR

Khamis, 9:55am , Cik Ain’s memuatnaik video bersama ibunya sempena menyambut hari lahir ibunya.

Cik Ain’s telah menyambut hari lahir ibunya yang ke 53 bersama ahli keluarganya.  berkenaan yang dikataakn Cik Ain’s

Ini caption daripada facebook Cik Ain’s :

“sedikit cerita dr ibu kesayangan cik ains.dia adalah ibu yg paling hati keras membiarkan cik ains hidup cari rezeki dijalanan terkapai2 tak kira hujan ribut taufann  dia tidak tarik tgn cik ains utk menuju kejalan yg senang.dia terus membiarkan.sebenarnya dia sedang mengajar ain utk jadi insan yg paling hebat.saat tu ain sgt terasa hati.sampai ain pernah terasa sesuatu yg sgt dasyat dimana ain rasa tercabar ya amat dgn diri ain!tak tau lah lahir kekuatan ni meluap2!one day ain pergi seminar seorang sifu.dalam tu dimana kita semua dicuci kolam jiwa.dan dia suruh ain bayangkan sapa org yg paling ain bengang dan nak buktikan yg ain boleh berjaya!saat tu ain bayangkan muka mak ain!betapa ain benci sgt ketika itu.tapi dalam masa yang ain benci dia ain balik mohon restu cium dia menangis2.minta dia doakan kejayaan ain.dari situ mulalah ain buktikan pd mak ain yg ain tak perlukn pertolongan dia pon sesen walaupon hidup susah mcm mana pon!dan ain akn buktikan pd dia ain ank yg paling berguna utk keluarga!tak sangka hidup ain berubah 100% di atas kebengangan ini!ain nekad habis2!x membiarkan hidup ain takat tu shj!x sangka kalau dulu income nak capai 10k setahun dijalanan pon separuh mati kerja!skrg blom setahun da nak touch 1juta yg pertama!!!Allah maha besar!bila kita usaha kita niat betul kita nekad Allah permudahkan!hari ni ain dapat bantu family bayar duit abah masuk hospital,dapat belikan mak brg kemas,dapat tolong adik bradik,dapat bantu ibu tunggal keluarga sendiri dan mcm mcm lagi .terima kasih mak di atas kebengangan ini menjadikan cik ain luar biasa!buat lagi mak sampai sy luka berdarah sekalipon!ajar anak mak ni kaw kaw!!saya nak capai 3 juta mak tahun depan!tolong  sy mak teruskan ajar cara begini!sy nak bantu ramai insan umat islam kita!saya touch 3 juta 2018 dan sy nak makesure kan team ladurrar sy akn touch 1 juta juga yg pertama 2018!Allah maha besar!terima kasih Allah di atas dugaan yg hebat kau beri tapi kau hadiahkan sesuatu yg indah akhirnya.Allah maha penyayang Allah maha besar. saya akn buat sehabis baik demi keluarga sy!team saya dan seluruh umat islam di bumi mu Ya Allah.”

#founderladurrar

#sayakayadanberjaya

#ladurrarviral

Dari video itu, Cik Ain’s mendapat kritikan dari natizen

Ramai yang terkejut, Cik Ain’s umpama menunjuk-nunjuk duit cash RM20 k dan cincin emas yang di berikan kepada ibunya sempena hadiah hari lahir .

Ini videonya:

Ini beberapa keping gambar Cik Ain’s dan Ibunya itu menyambut hari kelahiran Ibunya bersama.

 

 

Cik Ains iaitu FOUNDER LA DURRAR mula membina empayar syarikat sendiri iaitu HARITH ZAYAN ENTERPRISE pada bulan Julai 2016. Berumur 29 Tahun, merupakan isteri tersayang kepada Haslam Fairdaus Bin Ahmad Fuad . Merupakan anak ke -2 daripada 4 adik beradik berdarah melayu dan kini menetap di Johor Bahru.

Cik Ains mula mengorak langkah kedalam perniagaan offline semasa berumur 17 tahun. Pada umur 19 tahun, Cik Ains membuka Kedai Baju di Plaza Angsana Johor Bahru, akan tetapi perniagaannya itu gagal dan kedai baju itu terpaksa ditutup. Namun, usahanya tidak terhenti disitu, berbekalkan semangat, Cik Ains menyambung dengan jual baju dijalanan. Tapi perniagaan itu juga terhenti akibat tiada lesen.

Hampir setengah tahun buntu dan hidup dalam kesusahan, Cik Ains mendapatkan nasihat dari seorang sahabat, mencari seorang mentor untuk bangkit semula semangat yang kian menipis. “Putus Asa Adalah Untuk Orang Yang Gagal!”

Langkah pertama menceburi bidang kecantikan adalah sesuatu diluar jangkaan. Bermula dalam bisnes online ini lah Cik Ains menjadi seorang leader, belajar ilmu networking, belajar cara didik stokis/ agent/ dropship, belajar erti kasih sayang serta persahabatan.

Disini jugalah Cik Ains telahpun membantu ramai wanita dari golongan ibu tunggal, suri rumah menjana income 4 hingga 5 angka sebulan. Oleh kerana pernah merasa susah seperti mereka, Cik Ains mahukan mereka Berjaya bersama-sama! Cik Ains serahkan segala ilmu bisnes online yang telah dipelajari kepada mereka semua, Alhamdulillah dan kini mereka pula mengajar kepada bakal usahawan baru!

Alhamdulillah, dengan limpahan rasa bersyukur kepada Allah kerana dipertemukan jodoh dengan Team La Durrar yang hebat-hebat!

 

 

 

 

 

 

Contact

Don't be shy, get in touch with us

56 West, 3 Street, Suite 67 Downtown LA, 123

support-team@mythemeshop.com
123-456-789