Our Blog

What we post and publish is awesome!

‘Faham Tak Bodoh?’ – Batal Order Saat Akhir, Respon Pelanggan Ini Sungguh Biadap!

Dalam berbisnes memang banyak dugaan yang harus ditempuh. Lebih – lebih lagi jika perniagaan baru bertapak. Salah satu cara untuk maju adalah menjaga kepuasan pelanggan. Namun, bukan semua pelanggan boleh memuaskan hati kita.

Seperti perkongsian ini, wanita ini luah rasa kecewa apabila pelanggannya sanggup batalkan pesanan saat akhir. Bayangkan siap memperbodohkan orang. Geramnya!


Kereta rosak

Saya tak kebulur duit awak

Alhamdulillah first time dapat customer macam ni… Semalam order nak kek arini… bila dah siap petang tanya kek dah siap ke.. saya kata sudah.. tiba – tiba cakap tak jadi amik.. dah la tak jadi amik, saya gak kene bodoh… semalam tak tido siapkan kek.. awak.. awak ni kalau dah order jangan buat macam ni.. cari lak salah saya..

Kata tak suka kaler ni, pastu saya nak tukar krim tapi tak nak.. Malah siap minta kurang lagi.. kalau tak duit takpe je dik tapi jangan wat orang macam saya macam ni.. saya ni niaga online… siti fai ko kenal x dia ni.. aku betul nyirap.. takpe awak saya tak kebulur duit awak.. cuma saya nak awak tolong jaga hati orang..

Sumber : malaysia 24 jam via http://www.taliponburok.com/faham-tak-bodoh-batal-order-saat-akhir-respon-pelanggan-ini-sungguh-biadap/

Contact

Don't be shy, get in touch with us

56 West, 3 Street, Suite 67 Downtown LA, 123

support-team@mythemeshop.com
123-456-789