Our Blog

What we post and publish is awesome!

“Gua champion sial” – Video Safiq Rahim lepas geram, mencarut ‘Haters’ viral!

"Gua champion sial" - Video Safiq Rahim lepas geram, mencarut 'Haters' viral!

Di saat teman-teman sepasukan sedang ‘menikmati’ detik kemenangan selepas Johor Darul Takzim (JDT) muncul juara Piala Malaysia TM 2017, malam tadi, Safiq Rahim pula meraikannya dengan cara berbeza dengan melepaskan geram kepada ‘haters’.

Menerusi sebuah video yang sedang tular di media sosial tersebut, kapten JDT itu dilihat menjerit sambil mengeluarkan kata-kata kesat kepada ‘haters’.

Safiq ketika itu sedang berjalan beriringan dengan penyerang JDT, Gabriel Guerra tiba-tiba meleraikan pelukan rakan sepasukannya itu dan menjerit “to all haters pu**ek! Gua champion s*al! B*bi, anak har*am!”

Menerusi perkongsian oleh laman sosial Facebook Sukan Star TV, pelbagai komen telah dikongsi oleh netizen.

Ada netizen yang tidak menyalahkan Safiq dan menganggap pemain tersebut mungkin tertekan dengan caci maki dilemparkan haters kepadanya sebelum ini.

Tidak kurang juga yang berpendapat, Safiq tidak sepatutnya bersikap sedemikian kerana itu mencalar kredibilitinya sebagai kapten pasukan.

Sejak dimuat naik kira-kira pukul 6 pagi tadi, video tersebut telah ditonton sebanyak 371 ribu kali dan dikongsi lebih seribu pengguna laman sosial.

Video tersebut juga telah menerima lebih 7,500 reaksi daripada pengguna laman sosial dengan 3,100 komen.

JDT menamatkan kemarau 25 tahun selepas menjulang Piala Malaysia 2017 apabila menundukkan Kedah 2-0 dalam perlawanan akhir yang berlangsung di Stadium Shah Alam, malam tadi.

Foto: Insttagram Safiq Rahim

 

Contact

Don't be shy, get in touch with us

56 West, 3 Street, Suite 67 Downtown LA, 123

support-team@mythemeshop.com
123-456-789